Lichtgevende inspiratie uit Oostenrijk

PLANLICHT begon in 1986 bescheiden in een garage, maar groeide snel uit tot een productieonderneming met een internationaal bereik. De focus lag aanvankelijk op laagspanningssystemen, maar in 2003 maakten ze de succesvolle stap naar technische en architecturale verlichting. 

In 2011 breidden ze uit met 1.500 m² extra ruimte om innovatie, productontwikkeling en klantenservice verder te verbeteren. Deze uitgebreide showroom biedt nu een volledig overzicht van alle armaturen, waaronder profielen, spotlights en kantoorverlichting. 

Sinds 2013 wordt PLANLICHT geleid door de volgende generatie, met Felicitas Kohler als CEO en Gerald Kohler als COO. Samen zetten zij de visie van het familiebedrijf voort. 

Vandaag is PLANLICHT een technologieleider met een sterke focus op Human Centric Lighting (HCL). Door samenwerkingen, zoals met Organoid Technologies, bieden ze unieke oplossingen die verlichting en akoestiek combineren. Kwaliteit, innovatie en klantgerichtheid blijven PLANLICHT’s kernwaarden. 



We zijn afgelopen maand op bezoek geweest op het hoofdkantoor in Oostenrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen bij de productie en om de mensen achter PLANLICHT te ontmoeten.   

Onze reis begon met een bezoek aan het hoofdkantoor van Planlicht in Oostenrijk.  Hier kregen we niet alleen een uitgebreide tour door de indrukwekkende showroom, maar ook een kijkje achter de schermen in het hoofdkwartier. Wat ons meteen opviel, was de aandacht voor detail: elk product wordt met de hand geassembleerd en ondergaat een strenge kwaliteitscontrole voordat het de deur verlaat.   

Zelfs de verpakking is tot in de puntjes verzorgd, met genummerde dozen die de installateur stap voor stap door het installatieproces leiden.  De ontwikkeling en continue verbetering van armaturen vindt hier ook plaats, met als resultaat dat alles volledig op maat gemaakt kan worden, zodat er voor elke wens een oplossing is.  

De tweede dag brachten we door in de fabriek, of beter gezegd, de PLANFACTORY, onder leiding van Gerard Kohler, de COO van Planlicht en CEO van de fabriek. De moderne, schone faciliteiten maakten indruk, en het was fascinerend om te zien hoe de armaturen worden geassembleerd, gespoten en per stuk zorgvuldig gecontroleerd. Ook hier stond maatwerk centraal; elke armatuur wordt aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.   

Het was bijzonder waardevol om te zien hoe PLANLICHT met zoveel zorg en precisie te werk gaat.  

Dank aan PLANLICHT voor het inspirerende bezoek!